Kökschef

Som kökschef på Fridolfs krog har jag ett arv att förvalta.

När man är ansvarig för maten på en restaurang som jag vet ligger halmstadborna varmt om hjärtat gäller det att känna sina gäster och vad de förväntar sig. Och då jag är själv född och uppvuxen i Halmstad och har besökt Fridolfs många gånger som gäst visste jag direkt vilken nivå jag ville ligga på.

Jag tycker mat ska vara vällagad utan att man tar genvägar och smakerna ska vara rena och höga.

Säsongerna och logiskt användande av grönsaker och det som finns runt omkring oss ligger mig också väldigt varmt om hjärtat såsom lokalt producerade råvaror i bästa fall och till största delen svenska produkter.

En annan viktig sak jag jobbar mycket med är att alltid välja fisksorter som är hållbart fiskade och med bra bestånd. Det är väsentligt för att bevara miljön och en viktig förutsättning för att även i framtiden kunna laga och äta god, vällagad mat.

Det är mina tankar om matlagning och jag hoppas ni vill dela dem med mig på Fridolfs krog.

Vi ses där!

Mattias Johansson

Köksmästare

mattias